fbpx

Hello, Blokkwood,
üdv, zöld technológia!

Blokkwood, a zöld technológia

A Blokkwood technológia a legtöbb hőkezelési eljárással szemben 100%-ban vegyszermentes, és alkalmazásával az újrahasznosítás is támogatható. Segítségével az átlagosnál hosszabb élettartamot érhetünk el a különböző faanyagoknál, ráadásul alacsonyabb költségek mellett.

A Blokkwood technológia kíméletes (nem sérül a fa belső szerkezete), akár néhány óra alatt elvégezhető, és megannyi felhasználási lehetőséggel kecsegtet.

Kiemelkedően tartós megoldást kínál akár beltéri és kültéri burkolatokról, bútorokról, konyhai és fürdőszobai eszközökről, építőipari termékekről, akár játszótéri elemekről vagy hangszerekről legyen szó.

Mindez hozzájárul egy fenntartható gazdaság megteremtéséhez, ahol a faanyagok hosszabb élettartama maitt jelentősen kevesebb hulladék keletkezik és az erdők is tovább nőhetnek.

 

Blokkwood, a fenntartható technológia

A legtöbb hőkezelési eljárás rendkívül energiaigényes, akár több napot is igénybe vehet egy-egy kezelési folyamat. Ehhez képest a Blokkwood eljárás 8-12 óra alatt végbe megy.

Lényegesen több fa kerül kivágásra, mint amennyit azonnal fel tudunk használni, ráadásul magas költségek mellett történik a faáru raktározása, pihentetése és szárítása is.

A Blokkwood eljárás része lehet akár egy előszárítás is jelentős költségtöbblet nélkül. Egyéb technológiákhoz képest az átlagosnál magasabb nedvesség-tartalommal rendelkező faanyagot is megfelelően tudunk kezelni. A kezelést követően pedig a Blokkwood fa azonnal használható.

Összességében elmondhatjuk, hogy a technológiánk fenntartható. Az általa elérhető költségmegtakarítás jelentősen csökkenti a fakitermeléstől egészen a fa felhasználásáig tartó folyamat költségét, a környezet terhelését és a folyamat energiaigényét. Hosszú távon pedig kijelenthetjük, hogy kisebb raktárkészletek felhalmozása mellett fenntarthatóbb erdőgazdálkodást alakíthatunk ki.

Tegyünk közösen egy lépést a fenntarthatóság felé Blokkwood fa felhasználásával!

Mintaüzemünkben mért adatok alapján a technológia károsanyag kibocsátása alacsonyabb, mint egy hagyományos kályhában elégetett fának. Üzemünkben a fenntarthatóságra törekszünk, a Blokkwood gépek energiaszükségletét napelemek által megtermelt energiával biztosítjuk.

 

magas minőség, hosszú távú használat, 100%-ban zöld megoldás

Kapszulába zárt minőség

Az egyes faipari termékekkel ellentétben a Blokkwood hőkezeléssel készült modellek magas színvonalat ígérnek. A nívó pedig a hosszú távú használat és erős igénybevétel esetén sem csökken.

Belegondolt már, hogy ennek hatására új kapuk nyílnak a beltéri és kültéri faanyag gyártók és kereskedők életében? Lehetőséget kapnak arra, hogy egy teljesen új ágazatot hozzanak létre a faiparon belül.

Keressen minket Ön is, és beszéljünk a részletekről!

Maradt még megválaszolatlan kérdése?
Kérjen részletes ajánlatot!

Akár a Blokkwood technológia adaptálása iránt érdeklődik, akár kezelt faanyagot
vásárolna vagy meglévő faanyagokat kezeltetne, jó helyen jár. töltse ki az űrlapot,
és hamarosan felvesszük Önnek a kapcsolatot!

* A csilaggal jelölt mezők kitöltése kötelező. Az űrlapot ezen adatok hiányában a rendszerünk nem tudja fogadni. Köszönjük szíves megértésüket!

BLOKKWOOD GmbH.  

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
E-mail: info@blokkwood.eu

a Csoport tagja.