fbpx

Trópusi fa

minőség a helyi erdőből

Új fakezelési technológia amely a legkívánatosabb trópusi fák tulajdonságait kölcsönzi akár a helyi erdőkből származó faanyagnak is.

A szabadalmaztatott Blokkwood fakezelési technológia révén képesek vagyunk minőségi alternatívát biztosítani a hangszerkészítéshez. Egy speciális és egyben kíméletes hőkezelési eljárásról beszélünk amely során a fa, a kedvező változások mellett nem roncsolódik, megmarad rugalmasnak és természetesnek.

A kezelés eredményeként a faanyag legjelentősebb tulajdonságai mint hangzás, nedvességtartalom, ellenállóképesség a páratartalom változással szemben, alaktartás, szilárdság, rugalmasság és szín változnak meg előnyükre.

A technológia egyik legizgalmasabb felhasználási területe a hangszerfa.
Többek között az alábbi változásokkal számolhat:

● Jobb hangzás
● A faanyag gyorsított, de kíméletes öregedése
● Kisebb súly
● Nagyobb stabilitás és szilárdság
● Kisebb nedvességtartalom
● Kisebb nedvszívóképesség

A trópusi hangszerfák megfizethető
alternatívája

A Blokkwood kezelés 8-12 órát vesz igénybe. Ez lehetőséget ad arra, hogy a hagyományos fák szinte azonnal felhasználhatóvá váljanak a hangszerkészítők számára.

Hangszerkészítők tapasztalata szerint az alapanyag sokéves pihentetése helyett a kezelést követő 3-6 hónapon belül felhasználható hangszerkészítésre.

A Blokkwooddal valódi alternatívát kínálunk különféle prémium hangszerfák, alacsonyabb minőségű, speciálisan kezelt faanyagokkal történő helyettesítésére.

Hamarosan!

BLOKKWOOD GmbH.  

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
E-mail: info@blokkwood.eu

a Csoport tagja.